رخدادشهر: محمدعلی محسنی بندپی در مورد روز بهزیستی و حمایت از معلولان گفت: ۲۵ تیرماه هر سال در کشورمان « روز بهزیستی » نامگذاری شده است. سازمان بهزیستی به منظور نیل به اهداف خود با اتخاذ تدابیر لازم و حمایتهای گوناگون از کودکان نیازمند، زنان و کودکان بی سرپرست و نیز عرضه خدمات توانبخشی به معلولان جسمی و ذهنی، مبتلایان به بیماریهای صعب العلاج، معتادان و ناسازگاران اجتماعی و همچنین پیشگیری از معلولیتها و آسیبهای اجتماعی و…. را در دستور کار خود قرار داده است.
نماینده مردم چالوس، نوشهر و کلاردشت با اشاره به عملکرد سازمان بهزیستی به عنوان متولی اصلی معلولان افزود: در راستای حمایت از معلولان قوانین موثر و متعددی داریم که هر یک از دستگاهها را موظف میکند برای حمایت معلولان تلاش کنند، متولی اصلی حمایت از افراد دارای معلولیت، سازمان بهزیستی معرفی شده و براساس اسناد بالا دستی ۱۴ دستگاه دیگر همچون وزارت علوم، وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور، وزارت بهداشت و….. همپای سازمان بهزیستی وظایفی را بر عهده دارند که متاسفانه تاکنون به وظایف خود درست عمل نکردهاند.
خدمات درمانی و دارویی عمده مشکل معلولان است
نماینده مردم در مجلس یازدهم یادآور شد: خدمات درمانی و دارویی افراد دارای معلولیت و عمده نیاز معلولان در شرایطی است که تورم بیش از هر زمان دیگر خودنمایی میکند، در کمیته توانبخشی مجلس شورای اسلامی جلسات منظمی برای حل مشکل معلولان داشتیم؛ طی دوسال اخیر سازمانهای بیمهگر گستردهتری برای حمایت این گروه روی کار آمدند، همچنین با بخش خصوصی نشستهایی در وزارت بهداشت و درمان برگزار و مقرر شد حدود ۷۰ درصد درآمد بخش خصوصی، برای ارائه خدمات تحت پوشش بیمه همگانی قرار بگیرد.
گوشه ای از مشکلات افراد دارای معلولیت
عضو کمیسیون بهداشت و درمان پزشکی مجلس ضمن اشاره به مشکلات افراد دارای معلولیت، تصریح کرد: مراقبت از افراد معلول برای خانوادههای آنها مشکلاتی را به همراه دارد، از طرفی برخی از آنها نیازمند دستگاههایی برای گذران زندگی هستند که هر چند سال یکبار نیازمند تعویض است، برای اشتغال و تامین حداقلهای خود هم با مسائلی روبرو بودند و حتی قانون استخدام ۳ درصد این گروه تاکنون به صورت کامل اجرایی نشده است، تسهیلات اشتغالزایی برای معلولان و زنان سرپرست خانوار که توسط سازمان بهزیستی پرداخت میشد امسال باید تقویت شود.
وی ادامه داد: متناسب سازی محیط از دیگر نیازهای معلولان است که بیشتر اماکن عمومی محروم از سطوح شیب دار، وجود آسانسور، وجود ای تی ام هستند، مسئله حمل و نقل عمومی از موارد دیگری است که باید شهرداری مستقیما به آن ورود پیدا میکرد اما تاکنون شاهد آن نبودیم.
رد پای حمایت از معلولان در برنامه هفتم توسعه پررنگ میشود
محسنی بندپی در مورد ارائه پیشنهاد رایگان شدن سفر معلولان یادآور شد: اختصاص تخفیف ۵۰ درصدی و یا رایگان شدن سفر معلولان از مواردی بود که در بودجه مورد توجه قرار گرفت، اما با در نظر گرفتن مسافرت کم معلولان پیشنهاد بر این میشود که مخارج آن در جای دیگر هزینه شود تا شاهد کاهش مشکلات این عزیزان باشیم.
معلولیتهای جادهای را کسی پاسخگو نیست
خانه ملت نوشت، رییس کمیته توانبخشی مجلس یازدهم با انتقاد از رشد معلولیتهای جادهای ادامه داد: طبق آمار پزشکی قانونی حدود ۲۶ هزار نفر مجروح در تصادفات سال گذشته داشتیم، از این تعداد ۱۰ درصد آنها از یک نوع معلولیت رنج میبرند که به جامعه معلولان کشور اضافه میشوند، از این تعداد حدود ۱۰ درصد معادل ۲۷۰۰ قطع نخاعی خواهیم داشت، این گروه افرادی هستند که به تبع تصادفات جادهای این اتفاقات برای آنها رخ میدهد؛ گروهی هم به واسطه سختی کار همچون کارگران ساختمانی دچار معلولیتهایی میشوند که جبران ناپذیر است، با سرشماری تمام این گروه ها به جمعیت گستردهای از افراد دارای معلولیت میرسیم که سر چشمه تمام آنها به سوء مدیریت و کم کاریهای میرسد.
درب خودرو سازهایی را که به قیمت جان مردم تولید بی کیفیت دارند را ببندید
این نماینده مردم در مجلس یازدهم بیان کرد: فرسودگی برخی از جادههای کشور مربوط به چند دهه قبل میشود و هر ساله به خاطر همین بی توجهی به زیرساختها، تعداد بسیاری از خانوادهها داغدار میشوند، از طرفی بی کیفیتی خودروها نیز به رشد معلولیتها در کشور دامن میزند.
"آپشن" ایربگ در خودرو سازی کشور معانی ندارد
وی ادامه داد: هر یک از خودروهای تولید ملی با آپشن هایی برتری خود را نسبت به دیگری در نامگذاریها ثبت نام میکنند که متاسفانه در هر حادثه جادهای این آپشنها به قیمت جان مردم سطح کیفیت خود را نشان میدهند. به فرض مثال۲۰ دی ماه امسال خبر وقوع تصادف زنجیرهای در محور بهبهان - رامهرمز که حکایت از برخورد حدود ۶۰ خودرو با یکدیگر داشت و منجر به مرگ پنج تن شد. در این تصادف ایربگ هیچ خودرویی باز نشد. چرا چنین تولید ملی باید منجر به شرمساری ما شود این اتفاق در هر کشوری رخ میداد بدون تعلل درب کارخانه های خودروسازی آنها بسته می شد.
خودروسازان پاسخگوی معلولیتهای ناشی از بی کیفیتی تولیدات خود باشند
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در ادامه یادآور شد: امروز کشور با کاهش جمعیت روبرو است و معلولیتهای ناشی از تصادفات گاهی هم به قیمت جان مردم تمام میشود، در این بین ابعاد دیگری از ماجرا به نام کاهش جمعیت رقم میخورد که باید خودروسازی پاسخگوی این کاهش جمعیت به تبع بی کیفیتی خودروهای خود باشد.
محسنی بندپی در پایان خاطر نشان کرد: در کمیته توانبخشی مجلس بیشتر بحث درمان افراد دارای معلولیت را پیگیری کردهایم، در نشستهای پیش رو به دنبال پیشگیری از معلولیت خواهیم بود بر همین اساس وزارتخانه راه و شهرسازی و خودروسازان داخلی هم برای مقابله با رشد معلولیت روی کار خواهند آمد تا در صورت تداوم کم کاریها پاسخگوی ضعف عملکرد خود باشند.
انتهای پیام/